top of page

I nuet


I dag tänkte jag tala om att vara i nuet. Det är något vi är hela tiden, men vi är ändå väldigt sällan härvarande.

Kroppen är på plats men tankar, uppmärksamhet och beteende är någon annanstans. Vi missar helt enkelt på tok för mycket och det får konsekvenser, därför vill jag ta upp det. Om du tänker till eller kanske tittar upp så ser du en väldig massa människor ikring dig, men om du kikar på hur många som tar vara på stunden att iakta, att känna dofter, att höra läten, att se världen omkring sig – så kan vi stryka några från listan direkt. Du ser säkert också någon med mobilen klistrad framför näsan och stämmer utav något viktigt, eller oviktigt, kanske en förälder som hyssjar bort sina barn och tycker att mobiltelefonen är viktigare. Kanske känner du igen dig själv? Jag säger inte att vi skall sluta vara uppkopplade eller att vi skall välja bort saker och ting som är viktigt att ta tag i, självklart skall vi sköta våra åtaganden och prioritera rätt. Men jag vill be dig lyfta blicken och fundera på hur ofta du är härvarande när du borde vara det – för det som är viktigt på riktigt – du bedömer själv. I lunchkön häromdagen överhörde jag två personer diskutera hur hårt dom arbetade nu för att kunna njuta av livet lite längre fram – är det så att vi har glömt av att njuta av livet här och nu? Nä, jag tror att världen skulle vara lite roligare om vi ibland tog på oss gummistövlarna och hängde med barnen ut och hoppade i vattenpölen - vad tror du?

bottom of page