top of page

Attityd!


Att jag är fascinerad av människor, det vet du redan. Jag beundrar också människor i det stora hela för att dom navigerar sig fram genom livet på, som regel, ett fantastiskt sätt! Tänk så här, eftersom vi lever livet bara en gång så är det väldigt ofta vi aldrig någonsin upplevt de hinder och situationer vi ställs inför – ändå löser vi det oftast fantastiskt bra. Om man tänker så, visst blir man imponerad! Slå dig själv på bröstet lite oftare för du är riktigt riktigt bra! Jag läser en del böcker – en mix av skönlitteratur, affärs/managementböcker, självbiografier, fack- och speciallitteratur. Tre av de böcker jag läst kring sommaren är de tre du ser på bilden. Samtliga tre författade av människor som insett hur riktigt riktigt bra de är, och hur fantastiskt mycket bättre de kan bli bara för att de vill! Alla tre mästare inom just sitt egna område. Attityd avser en persons medvetna eller omedvetna förhållning till någon eller något. Det kan avse såväl beteende som känslomässigt. Ofta håller vi vår attityd fången i våra föreställningar om vad som är korrekt och/eller möjligt. Attityd går att träna och medvetandegöra. Genom att göra detta kan vi träna upp vår förmåga och bli mer framgångsrika. Vi blir skickligare och väljer att våga låta oss bli det! Det som fascinerade mig med dessa människor bakom böckerna var just deras framgång. Dom hade gjort val och dom hade lyckats! Gemensamt för dom alla tre är just Attityd. Deras drivkrafter och motivation varierar men Attityden – den finns hos dom alla tre. Det är fascinerande vad en människa kan lyckas med. Från det att det är första gången vi möter det vi möter, till det att vi satt upp mål, en färdplan, tränat, tränat och tränat, ramlat, fått skrubbsår och sedan på det igen. Helt fantastiskt! Ge järnet i dag, o morgon kan det vara för sent!

bottom of page